Noi tehnologii: până unde?
Anul trecut, ca și cel precedent, a fost abundent în noi descoperiri: Ilon Mask a dat speranță că se poate trăi pe Marte, oamenii de știință au început să utilizeze tehnica de editare a genei CRISPR, tot mai multe companii investesc în dezvoltarea autoturismelor și Twitter chiar a refuzat 140 de caractere în mesaje. Deci, ce să așteptăm mai târziu?
Realitatea augmentată
Realitatea augmentată a izbucnit în 2017 cu Pokemon și câștigă impuls. Se prezic perspective mai bune pentru aceasta decât pentru realitatea virtuală, deoarece, de cele mai multe ori, utilizatorii au deja tot ceea ce au nevoie pentru a încerca AR, și anume, un smartphone obișnuit.
Datorită disponibilității sale, încă din 2018, vom putea vedea cum AR este distribuită cu încredere în comerțul cu amănuntul, creând o nouă experiență consumatorilor. Cu ajutorul realității augmentate poți schimba culoarea, modelul și alte caracteristici ale unei mașini sau al unui pulover pe care dorești să îl achiziționezi.
Vicepreședintele Deloitte, Jay Smith, prezice că noii ochelari AR vor fi mai eleganți și mult mai confortabili decât căștile VR incomode. De exemplu, atunci când te afli într-o călătorie de afaceri sau în vacanță în străinătate, vei putea traduce toate semnele stradale străine în limba ta.
Blokcheyn
Creată în 2009, tehnologia a devenit faimoasă după 8 ani. Spectacolul de realitate Bitcoin a fost unul dintre cele mai interesante din 2017. Toată lumea a urmat creșterea criptocurrency, indiferent dacă au avut Bitcoins sau nu. Bitcoin și restul criptocurrencyului au apărut, există și vor exista datorită blockchain-ului . Cu toate acestea, blocul nu este limitat la criptocuritate. Tehnologia se răspândește în sectorul public, în mass-media socială, pe internet și altele asemenea. Toate acestea se datorează faptului că blocul face lucrurile mai sigure și îmbunătățește urmărirea.
Potrivit lui Smith, în 2018 blokcheyn strâns integrat în internetul obiectelor, a fost transformat din Bitncoin în Blockchain. Aceasta va contribui la reducerea semnificativă a nivelului de hacking, și poate fi folosit, de exemplu, pentru a crea orașe inteligente, la sistemul de încălzire, în scopul de a îmbunătăți consumul de energie, controlul semafoarelor conectate – pentru a gestiona mai bine traficul în timpul orelor de vârf.
Încărcare fără fir
Toată lumea cunoaște acest sentiment neplăcut, când becul de la bateria telefonului se aprinde în roșu. Există chiar o definiție științifică a temerii de a rămâne fără telefon mobil sau de a nu încărca dispozitivul – nomofobia.
Încărcarea fără fir îți va permite să nu rămâi fără baterie sau să nu te apropii de el în timp ce se încarcă. Cu toate acestea, schimbările vor avea loc nu numai pe smartphone-uri. Astfel de giganți globali pentru producția de laptop-uri precum Asus, HP și Lenovo au declarat că lucrează la laptop-uri care vor păstra nivelul de încărcare de până la 20-25 ore, ceea ce înseamnă că nu va trebui să cauți un outlet în cea mai apropiată cafenea și poți de exemplu, să-l folosești chiar și pe plajă.